Geoblog.pl    chmiel74    Podróże    Ameryka Poludniowa - zapis wyprawy    Lima
kwi

Lima

Peru
Peru, Lima

Wczoraj dotarlem do Limy , 22h w autobusie minelo calkiem szybko ( zwolennikow chicken busow musze znowu zmartwic , autobus byl naprawde klasa ) . Gdyby nie to ze pierwszy odcinek podrozy (10h) przebiegal przez gory , w zwiazku z czym spanie bylo utrudnione , zakret za zakretem , czlowiek latal z jednego konca siedzenia na drugi .
Krajobraz zmienial sie niesamowicie , czym blizej miasta Nazca (wielkie malowidla) gory byly mniejsze , ksiezycowe , a czym blizej Limy z jednej strony ocean a z drugiej pustynia z wielkimi wydmami . Ta czesc Peru jest calkiem inna niz gorzysty rejon Cusco.
Sama Lima , jak to wiekszosc stolic , olbrzymia , ludzie nosza sie po europejsku , pelno KFC , Mcdonalds itp. Nie zostaje tu dlugo , jedna noc i spadam do Mancory , na polnocy Peru przy granicy z Ekwadorem . Powoli zaczyna mnie gonic czas i wole spedzic ostatnie dni w Ekwadorze . Peru jest piekne , ale bardzo zepsute przez turystow . Nawet nie chce mi sie robic zdjec Limy , no moze zrobie kilka nad oceanem i dodam pozniej :)

Justa
Justa - 2009-04-06 20:18
ty leniu !zdjęcia rób, cała Polska na niew czeka!buźka

Natalia
Natalia - 2009-04-06 21:07
Zwolennicy "chicken busów" ciesza się chociaz z obecności KFC;) zawsze coś-haha. Ekwador kojarzy mi się z przemytem kokainy zaraz po Kolumbii) i imprezowanią w Manieczkach;) także ja przezyje brak zdjęć z Limy, ale z Ekwadoru już nie. A co do czasu to jakos tak wszystkich goni ten czas;) pozdrawiam w nadzwyczaj pozytywnym nastroju- trzeźwa jestem, żeby nie było.....

chmiel74
Krzysztof Chmielewski
zwiedził 8.5% świata (17 państw)
Zasoby: 97 wpisów97 263 komentarze263 899 zdjęć899 2 pliki multimedialne2

Moje podróże